Bine ai venit pe VonMag.ro
Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență mai bună de navigare, analiză a traficului și pentru a-ți personaliza conținutul și anunțurile pe care le vezi.
Mai multe informații în politica de confidențialitate.
Accept

Camere de supraveghere video


Camerele de supraveghere video prezinta un avantaj si o protectie suplimentara impotriva raufacatorilor.

Tipuri de camere de supraveghere

In functie de mediul de utilizare, camerele de supraveghere sunt de interior si/sau de exterior.

Tinand cont de forma lor, cele mai raspandite sunt:

 • bullet: sunt utilizate frecvent in exterior datorita carcasei metalice, prezentei parasolarului care limiteaza cantitate de lumina spre obiectiv, protectii impotriva actelor de vandalism si intemperii;
 • dome: se monteaza de obicei in interiorul incintelor care se doresc a fi monitorizate si prezinta avantajul mascarii obiectivului;
 • speed dome: prezinta avantajul miscarii obiectivului atat pe orizontala cat si pe verticala, precum si posibilitatea de a mari fara a pierde din calitatea imaginii (zoom optic).

Caracteristicile camerelor de supraveghere

Indiferent de tipul camerelor, aceste pot avea sau nu infrarosu (necesar iluminarii pe timp de noapte), lentile fixe, varifocale (manual) sau lentile cu zoom (motorizat).

Camerele mai performante beneficiaza de functii avansate precum:

 • DNR/SNR: reduce zgomotul de pe imagine oferind o calitate mai buna;
 • IP WaterProof: certificat pentru rezistenta la apa;
 • lentile varifocale: permit modificarea unghiului pentru vizualizarea pe orizontala. Mai multe informatii gasesti in ghidul de pe blog;
 • IRIS: cu ajutorul acestuia se poate modifica cantitatea de lumina ce trece prin lentila;
 • AGC: este o functie care amplifica semnalul video atunci cand acesta incepe sa scada sub o anumita valoare, datorita lipsei luminii pe cipul video;
 • WDR 120dB: reprezinta o functie care permite obtinerea de imagini clare indiferent de conditiile de iluminare.

Desi suntem in era digitala, tehnologiile pentru sistemele de supraveghere video cu camere analogice domina piata. Se remarca urmatoarele standarde:

 • HD-TVI (Turbo HD): standard proprietar Hikvision (producatorul numarul 1 la nivel mondial, in domeniul sistemelor de supraveghere), asemanator cu HD-CVI, ofera rezolutii FullHD / 5MP / 4K, fiind posibila transmisia a 3 semnale prin acelasi cablu: audio, video si date (Hikvision c protocol coaxitron)
 • HD-CVI: standard proprietar Dahua (numarul 2 la nivel mondial), capabil de rezolutii FullHD / 4MP / 4K, fiind posibila transmisia a 3 semnale prin acelasi cablu: audio, video si date (ex: controlul PTZ)

Camerele IP sunt camere de supraveghere de tip standalone care se conecteaza la o retea Ethernet. Inregistrarea se poate face pe un card de memorie sau folosind un NVR (obtinandu-se astfel un kit complet de supraveghere video).

Majoritatea camerelor IP permit alimentare PoE (Power over Ethernet), adica transmisia datelor si alimentarea se realizeaza prin acelasi cablu, nefiind nevoie de inca un cablu pentru alimentare (cum e in cazul camerelor analogice).

Ai deja un sistem de supraveghere? Iata cum poti sa-l upgradezi

Trecerea de la supravegherea video analogica clasica, se realizeza cu usurinta, cablurile coaxiale folosite de tehnologia analogica fiind compatibile cu tehnologia moderna, astfel incat modernizarea sistemului de supraveghere video se face treptat, DVR-urile care folosesc una din tehnologiile HD-CVI, HD-TVI fiind compatibile cu camerele analogice clasice.

Pentru alegerea corecta a unui sistem de supraveghere, VonMag va sta alaturi prin suport tehnic gratuit.

De asemenea, am creat un configurator pentru sisteme de supraveghere HD.

Cumperi fără griji pe VonMag.ro Suport tehnic Gratuit 20 de ani de Experiență
Ridicare de la easybox 3800 de lockere, 24/7
Retur în 30 de zile vezi detalii
Deschidere colet la livrare opțional
Comandă fără cont Simplu și rapid
Poti sa platesti online pe VonMag.ro
Pana la 4 rate fara dobanda
ANPC - SAL SOL
sus