Somfy TaHoma, sau cum sa-ti automatizezi casa

Somfy reprezinta un brand de renume care produce echipamente smart pentru case inteligente controlate de la distanta cu ajutorul smartphone-urilor sau a tabletelor, fiind usor de integrat si cu alte automatizari de la alti producatori.

Somfy prezinta o gama larga de produse: senzori, motoare pentru jaluzele, usi de garaj si porti, dispozitive integrate si de control precum si multe alte produse.

Cu ajutorul sistemului automat Somfy TaHoma se pot controla, printr-o simpla atingere, sistemul de iluminat, jaluzelele, se poate seta o temperatura ambientala dorita etc., fie independent sau in sincronizare, atat din interiorul casei precum cat si de la distanta.

Somfy TaHoma permite interconectarea tuturor dispozitivelor inteligente si crearea de scenarii prestabilite in functie de necesitati: spre exemplu, dimineata se poate seta o regula ca atunci cand soarele straluceste sa se deschida automat jaluzelele, iar becurile sa se stinga, sa porneasca automat sistemul de irigat al gazonului precum si multe alte scenarii – totul fiind posibil in functie de imaginatia ta. Atunci cand pleci de acasa sistemul va inchide automat usa garajului, portile, jaluzelele precum si celelalte sisteme conectate (in functie de preferinte). Se pot defini diferite butoane de control ale automatizarilor in functie de anumite perioade ale zilei sau in functie de conditiile de mediu. Toate aceastea fiind controlabile si de pe smartphone sau cu ajutorul unui PC. In sezonul rece, atunci cand esti plecat poti seta ca sistemul de incalzire sa porneasca automat inainte de a sosi acasa, iar in acest fel vei economisi bani.

In plus pe langa utilizarea comutatoarelor si dimmerelor inteligente, se pot utiliza senzori de miscare pentru declansarea scenelor selectate – in cazul in care ai oaspeti, pe traseul spre baie poti programa un senzor de miscare care va da posibilitatea aprinderii luminii fara a se mai actiona un intrerupator.

Aplicatiile pentru smartphone prezinta o interfata simpla si usor de folosit. Daca se doreste cresterea temperaturii ambientale se apasa sageata sus, iar pentru scaderea acesteia se apasa sageata in jos. Daca se doreste modificarea parametrilor din alte camere, se selecteaza camera dorita prin simpla apasare a unui buton.

In plus, Somfy TaHoma este compatibil cu serviciile IFTTT (If This Then That), lansandu-se un scenariu preconfigurat: aparatele de uz caznic, sistemele de alarma, sistemele de supraveghere video si multe altele. Daca te afli in drum spre casa, in masina, prin serviciul de geolocalizare se poate seta un scenariu „Welcome Home” care va deshide portile si usa garajului, va aprinde sistemul de iluminat sau orice alte dispozitive interconectate la TaHoma.

Connexoon

Somfy Connexoon box reprezinta o unitate cu 3 functii:

  • centralizare – inchiderea/deschiderea tuturor echipamentelor cu un singur click;
  • timer (programare) – programarea inchiderii sau deschiderii echipamentelor la ora prestabilita, care va simuleaza prezenta;
  • repetare ambientala – printr-un singur click se va repeta un scenariu ambiental prestabilit.

Unitatea Connexoon box se poate folosi pentru monitorizarea jaluzelelor interioare RTS, a instalatiei de iluminat direct de pe telefonul mobil smart.

Multumita functiei de geolocalizare, sistemul de automatizare al portii cat si alte sisteme conectate la Connexoon box se vor deschide inainte de sosire, iar luminile se vor aprinde noaptea. In momentul in care masina se afla in garaj, toate echipamentele se vor inchide automat.

Vezi Somfy TaHoma si Connexoon

Tu ce părere ai?

Alți utilizatori au citit și..


Cumperi fără griji pe VonMag.ro Suport tehnic Gratuit 20 de ani de Experiență
Ridicare de la easybox 3000 de lockere, 24/7
Retur în 30 de zile vezi detalii
Deschidere colet la livrare opțional
Comandă fără cont Simplu și rapid
Poti sa platesti online pe VonMag.ro
Pana la 4 rate fara dobanda
ANPC - SAL SOL
Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență mai bună!
Mai multe informații în politica de confidențialitate.
Accept
sus