Bine ai venit pe VonMag.ro
Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență mai bună de navigare, analiză a traficului și pentru a-ți personaliza conținutul și anunțurile pe care le vezi.
Mai multe informații în politica de confidențialitate.
Accept

Alegerea interfoanelor A/V pentru securitatea imobilelor

Un interfon, fie el audio sau video, are drept scop restrictionarea accesului intr-un imobil (sedii de firme, blocuri de locuinte s.a.m.d.) sau proprietate privata oferind un plus de securitate si confort, fiind scutiti de eventualii vizitatori nepoftiti nemaifiind necesar a va deplasa pana la usa/poarta pentru a o deschide, aceasta fiind actionata direct din confortul propriei locuinte prin simpla apasare a unui buton.

Un kit de interfon este format din 3 componente:

  • postul de exterior: este cel care asigura comunicarea audio/video intre persoana care solicita accesul si dumneavoastra;
  • postul de interior: realizeaza comunicarea audio/video dintre dumneavoastra si persoana care solicita accesul;
  • yala electromagnetica care se va instala la usa/poarta principala a locuintei/imobilului si care va fi actionata folosind postul interior atunci cand se va solicita accesul persoanei din exterior.

Interfoanele se folosesc impreuna cu o yala electromagnetica, bolt electromagnetic, zavor electromagnetic sau magneti de forta care se vor monta pe caile de acces principale cu scopul de blocare/deblocare si restrictionarea accesului persoanelor nedorite.

Atunci cand se alege un interfon trebuie tinut cont de mai multi factori:

  • sistemul de intefonie se alege in functie de numarul unitatilor interioare de unde se doreste actionarea yalei electromagnetice;
  • in functie de tipul de usa folosita se alege si yala/boltul electromagnetic;
  • sursa de alimentare cu sau fara back-up.

Majoritatea interfoanelor, pe langa faptul ca asigura convorbirea cu persoana care apeleaza, pot fi utilizate pe post de telefon, astfel se pot folosi pentru a comunica cu vecinii, precum si aprinderea luminiiin scara blocului.

Interfoanele audio sunt cele mai simple tipuri de intefoane la un pret mic, fiabile in timp. Accesul in imobil se face folosind cartele si/sau tag-uri de proximitate, iar vizitatorii vor cere permisiunea apeland locatarii care vor permite sau nu accesul in imobil.

Folosind un sistem de interfonie video beneficiem si de vizualizarea persoanei care efectueaza apelul si astfel vom putea vedea daca vizitatorii sunt intr-adevar cine declara ca sunt. Videointerfoanele IP au avantajul ca se pot „vedea” si de pe smartphone, iar in acest mod puteti permite familiei, prietenilor, etc. accesul in locuinta dumneavoastra de la distanta.

Un exemplu de kit de videointerfon IP este kit-ul Dahua format din postul de exterior DH-VTO6210B si postul de interior DH-VTH1560B. Kit-ul include si alimentatoare pentru posturile de interior si exterior, alimentatorul folosit pentru postul de exterior se poate folosi si pentru alimentarea unei yale electromagnetice. Prezinta avantajul ca se poate viziona si actiona direct de pe telefonul mobil folosind gDMSS (Android), iDMSS (iOS) sau wDMSS (windows phone). Se poate extinde pana la 8 posturi de exterior avand intrare pentru alarma – poate fi conectat cu usurinta la un sistem de alarma.

Inrolarea cardurilor de acces se face din Web Service accesand meniul Local Config, tab-ul A&C Manager dupa care se apasa butonul Issue Card moment in care se vor trece cardurile prin fata postului de exterior, iar la final, pentru confirmarea cardurilor, se va da click pe Confirm Issue.

Ce părere ai despre acest ghid?

Alți utilizatori au citit și..




Cumperi fără griji pe VonMag.ro Suport tehnic Gratuit 20 de ani de Experiență
Ridicare de la easybox 3800 de lockere, 24/7
Retur în 30 de zile vezi detalii
Deschidere colet la livrare opțional
Comandă fără cont Simplu și rapid
Poti sa platesti online pe VonMag.ro
Pana la 4 rate fara dobanda
ANPC - SAL SOL
sus