Bine ai venit pe VonMag.ro
Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi o experiență mai bună de navigare, analiză a traficului și pentru a-ți personaliza conținutul și anunțurile pe care le vezi.
Mai multe informații în politica de confidențialitate.
Accept

Deep Learning - revolutia din domeniul sistemelor de securitate?

Tehnologia Deep Learning a adus beneficii si clasificari mai bune in industria IT, aceasta fiind inspirata din modul in care functioneaza creierul uman. Aceasta tehnologie foloseste un proces de invatare stratificat care permite computerului sa clasifice, sa stocheze si sa acceseze datele, date pe care le foloseste pentru procesul de invatare. In acest mod poate folosi o imagine pentru recunoastere, in loc sa se bazeze doar pe anumite elemente din respectiva imagine. Deep learning este un proces cumulativ – cu cat mai multe elemente sunt prezente in imagine, cu atat mai bine se realizeaza clasificarea rezultand un proces de „invatare” mult mai eficient.

Beneficiile tehnologiei Deep Learning pentru recunoasterea faciala si clasificarea imaginilor sunt extrem de valoroase in domeniul securitatii: pornind de la detectia fetei si a vehiculelor pana la analiza comportamentului unui individ, cu tehnologia Deep Learning se pot detecta problemele chiar inainte de a se intampla.

Hikvision a dezvoltat aceasta tehnologie si a inovat o serie de produse pentru a maximiza utilizarea acesteia. Camerele din gama DeepInview IP si NVR-urile DeepInmind ofera toata puterea si beneficiile tehnologiei Deep Learning. Camerele reprezinta „ochii inteligenti ai sistemului”, NVR-urile reprezinta solutiile analitice si de stocare ale retelei contribuind la rezolvarea problemelor de securitate pe doua fronturi:

  • recunoasterea, monitorizarea si numararea persoanelor;
  • recunoasterea si detectarea vehiculelor, in acest fel utilizandu-se tehnologia Deep Learning in cel mai eficient mod – capacitatea sa de a clasifica si recunoaste mii de „caracteristici”.

Aceasta abordare multi-strat utilizeaza o cantitate enorma de memorie si sisteme performante de procesare a informatiei – in primele faze de dezvoltare alte tehnologiei s-au folosit 1000 de dispozitive cu aproximativ 16000 CPU pentru simularea unei retele neurale. In prezent, sunt necesare doar cateva placi video (GPU), Hikvision colaborand cu Intel si nVidia pentru a beneficia la maxim de tehnologia Deep Learning in domeniul sistemelor de supraveghere. De asemenea, prin introducerea compresiei H.265+ se reduce drastic latimea de banda si spatiul de stocare necesar, nefiind pierderi de calitate chiar daca datele partajate si stocate sunt exponential mai mari.

Tehnologia poate fi folosita in diverse aplicatii. Aceasta ar putea permite sistemului sa furnizeze o lista alba/neagra de alarme, de exemplu, care ar ajuta in scenariile de control acces. In acelasi mod, ar putea fi folosita pentru a recunoaste un comportament neobisinuit, permitand personalului de securitate sa previna o problema in cazul in care oamenii se gasesc in apropiere. Noua gama de produse va permite profesionistilor din domeniul securitatii sa inceapa planificarile pentru evitarea problemelor, in loc sa reactioneze la acestea. Tehnologia Deep Learning ar putea fi urmatoarea evolutie a intregii industrii de securitate – folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenta Artificiala) pentru a schimba lumea.

Update: Hikvision a lansat primul model de Network Video Recorder (NVR) care are incorporata tehnologia Deep Learning. Acest NVR "invata" sa identifice oameni din imaginile capturate de catre camerele de supraveghere. Acesta va filtra alarmele false care au fost declansate anterior de obiectele in miscare, obiecte care nu reprezinta o amenintare.

Noul NVR iDS-9632NXI-I8/16S este primul din noua gama de produse DeepinMind. NVR-urile DeepinMind incorporeaza algoritmi avansati pentru a obtine performante de o precizie ridicata.

Hikvision iDS-9632NXI-I8/16S

Alarmele false declansate de animale, frunze, umbre, schimbari de iluminare si alte obiecte nu vor mai fi o problema; iDS-9632NXI-I8/16S prezinta capacitatea de identificare a corpurilor umane eliminand astfel alarmele false, avand o precizie de peste 90%. Unitatea de procesare grafica (GPU) efectueaza o procesare accelerata, in timp ce algoritmii Deep Learning imbunatatesc acuratetea fata de modelele actuale de NVR-uri, care se bazeaza in continuare pe CPU-uri conventionale.

iDS-9632NXI-I8/16S include pana la 32 de canale IP de pana la 12MP, configurare in RAID (0, 1, 5, 6 si 10), suportand pana la 8 HDD-uri de pana la 8TB fiecare.

Tu ce părere ai?

Alți utilizatori au citit și..




Cumperi fără griji pe VonMag.ro Suport tehnic Gratuit 20 de ani de Experiență
Ridicare de la easybox 3800 de lockere, 24/7
Retur în 30 de zile vezi detalii
Deschidere colet la livrare opțional
Comandă fără cont Simplu și rapid
Poti sa platesti online pe VonMag.ro
Pana la 4 rate fara dobanda
ANPC - SAL SOL
sus